söndag 14 februari 2010

Une photo de famille

Plage du voilier i Nice, sommaren 1949. De tre kusinerna Monique (som tycker att T och jag ska flytta till Nice), Xenia (som dog i bröstcancer för 8 år sedan) och Claudie (tillika min faster), samtliga i tonåren.
En för mig helt fantastisque bild som jag fått tack vare Facebook där jag återknutit kontakten med mina kusiner och tremänningar/sysslingar.

9 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Men åh vilken underbar bild!!! Nu måste jag leta upp bilderna av mig och Lottie på samma strand 1964 då vi liftade runt i Frankrike. Helt galet! Hur kunde man bara göra något så vågat - men vi var oförfärade!

Annika Estassy sa...

Ja Eva, det måste du! Vet du att min mamma gjorde samma sak som du, liftade ner hela vägen till Rivieran tillsammans med en väninna. Det måste ha varit i slutet av 50-talet. På något vis var allt mindre farligt då...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det var mindre farligt, dessutom var vi så hänförande övertygade om att inget ont kunde hända oss att det nog var riktigt avväpnande! Vad skulle en fattig flicka göra på den tiden: Jo man liftade. Men vi tog tåget till Paris!

Beppan sa...

Fantastiska Facebook! Jag har hittat igen en förlorad bästis från när vi gick i fjärde klass - sådär 48 år sedan....
Lättsam kommunikation - om det används rätt.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag älskar din bild. Den påminner mig om en semester i Nice 1985. Jag var och besökte mina två parisvänner som flyttat ner till kusten.( Som de sa.) Då låg vi på de hårda stenarna och njöt av solen. Varje timme körde en liten båt förbi och klorerade vattnet.

Annika Estassy sa...

FB är verkligen bra - om det används på rätt sätt.
Tänk så många minnen en bild kan väcka! Läste på FB att en av mina sysslingar ägnat helgen åt att leta efter gamla bilder hos sin äldsta släkting. Kanske ett ålderstecken, att man söker sig bakåt i tiden?

Evas blogg sa...

Vacker bild. Det är en speciell lyster i äldre bilder, en slags mjukhet.

Annika Estassy sa...

Inget är som dessa korniga gamla bilder Eva.
Nu ser jag att jag helt omedvetet stavat ordet fantastiskt på franska! Freudiansk felstavning...

Lilla a sa...

Vilken härlig bild!