lördag 29 maj 2010

En ministerpost åt Lars Ohly?

Om de rödgröna vinner valet - vilken ministerpost ska Lars Ohly ha? Maria W kan bli vilken minister hon vill som den duktiga kvinna hon är. Men Lars - vad gör man av honom?
Finansminister, Försvarsminister, Jordbruksminister, Justitieminister, Kulturminister, Näringsminister, Socialminister, Utbildningsminister, Utrikesminister, Äldre- och folkhälsominister, Kommun- och finansmarknadsminister, EU-minister, Integrations- och jämställdhetsminister, Socialförsäkringsminister, Arbetsmarknadsminister, Handelsminister, Migrationsminister, Biståndsminister, Högskole- och forskningsminister, Socialminister eller Infrastrukturminister? Ett (V) förslag är att han ska bli finansminister. Lars själv säger: "Man ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten".

4 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Arbetsmarknadsminister. Det kan han bli. Han var ju fackordförande för alla LO-anslutna på det gamla SJ. Eller kyrkominister med sin bakgrund som kyrkoherdens son i Österåker.
Jag tror inte att försvaret behöver skrämmas mer, det har moderaterna gjort så att det räcker, men annars skulle han kunna bli förvars- och fredsminister.
Vad tycker du?

Annika Estassy sa...

Han är svårplacerad tycker jag men jag ser honom absolut inte som finansminister! Och försvarsminister... nej, vi har väl snart inget försvar ändå? Socialminister är nog mitt förslag.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Min första kontakt med honom var när han som fackligt aktiv vann en tävling i Fönstret med en motivering om varför vi inte ska gå med i EU. Annica åkte med tre pristagare, däribland Lars, till Bryssel som pris och kom hem och berättade hur otroligt sympatisk han var, helt okänd då.
Arbetsmarknadsminister eller socialminister.

Johan sa...

spelar ingen roll vad det blir, han kommer att strula till vad det än är så det är bara att vänta 4 år på nästa val :(