tisdag 22 juni 2010

Frankrikes totala förnedring

Frankrike gör fiasko i fotbolls VM, så mycket har jag förstått. Min fotbollsälskande bror brukar vara patriotisk men inte nu. Och inte min franska släkt heller. De skäms för det franska fotbollslaget som enligt dem består av en samling penningtörstande divor oförmögna till gruppspel och med en ännu mer värdelös tränare, Raymond Domenech, som inte vågar slänga ut divorna. "Man borde återinföra guillotinen!" tycker brodern i ren frustration. Sport kan verkligen väcka starka känslor!
Det är inte bara Bror som engagerar sig, det gör även den franska idrottsministern, Roselyne Bachelot: "Det är era respektives, era vänners, era supportrars drömmar som ni har krossat. Det är bilden av Frankrike som ni har smutsat ner."
Det var ord och inga visor! När har vi hört en svensk idrottsminister skälla ut ett svenskt landslag på det viset? Typ aldrig.
Och det franska spelarna grät av skam och gjorde avbön. När såg man senast svenska spelare gråta och be om folkets förlåtelse? Typ aldrig.
Dramat utanför planen är bra mycket roligare än själva spelet!

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Det är helt förunderligt hur allt kan gå så fel för alla lag med "dyra" spelare. Men vad som hände med det franska laget det undrar jag. Är det känslan av att bli lurad om de anpassar sig till laget, istället för att få vara stjärnor? Comedie francaise i kvadrat. En riktig tragedi.

Johan sa...

Håller verkligen med, men denna gång är det tränaren som skall bort till att börja med.

Att vi i Sverige skulle behöva en dos av det franska råder inget tvivel om, vi daltar och jamsar med alldeles för länge.

Att spelarna inte ber om förlåtelse i Sverige ser jag inte som något konstigt eftersom vi aldrig fostras till att leverera eller vara bäst utan att det är "gör ditt bästa" så är det ok, och det är verklgien inte ok.
Leverera eller du får inte vara med nästa gång borde det vara. Jag ärr så himla trött på den svenska modellen ibland.

Annika Estassy sa...

Lagspel kräver en fungerande gruppdynamik, precis som på en arbetsplats! Ensamspelare med divalater funkar inte i ett team och det är ledarens uppgift att fixa detta.
Jag tror Eva att stjärnor helt enkelt inte klarar av att inte få stråla i ensam majestät.
Att göra sitt bästa är inte det sämsta men på elitnivå brukar det inte räcka. Å andra sidan kan den svenska modellen vara mycket bra i andra, kanske inte sportsliga, sammanhang.

Granne med potatisodlaren sa...

Zinedine Zidane sa i en intervju, man måste skrämma dem eller får dem att förstå vinsten med att vara ett lag.

Jenny L sa...

Bara i Frankrike!