onsdag 23 juni 2010

Hösnuva är inte att leka med

Så var vi fyra igen runt matbordet ikväll. Dottern med pojkvän har anlänt till stan och siktar mot en midsommarhelg med oss på Vätö. På midsommardagen kommer även T:s dotter med kompis till stugan. Kvar i Linköping finns sonen som inte bestämt sig ännu för om han orkar åka upp eller inte - egentligen önskar han att sommaren redan var över så att han slapp sin kraftiga pollenallergi och den stora tröttheten som är en biverkning av allergitabletterna. Just därför borde han komma till Vätö - vindarna och vattnet brukar göra det lättare att andas.
Hösnuva låter som en rätt så harmlös åkomma men för sonen är den en riktigt otäck plåga som blivit värre med åren.

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Plötsligt kom min tonårshösnuva tillbaka för några år sedan. Och det är verkligen jobbigt att vara allergisk som din son. Jag klarar mig dock med piller - den sorten jag tar nu gör mig inte trött. Hoppas sonen kommer - närhet till vatten är bra!

Evas blogg sa...

Jag har också hösnuva och det är verkligen jobbigt. Jag äter också medicin som gör mig trött, inhalerar även luftrörsvidgande medicin och tar nässpray och ögondroppar. Känner mig som en åldring med hela min medicinarsenal. Men vad gör man inte, för att få det lite drägligare. En fin helg önskar jag er därute vid havsbandet!

Annika Estassy sa...

Sonen är precis lika känslig som du Eva, han har också en hel arsenal med medicamenter! Önskar dig en skön helg, trots regnet de lovat er - ni kanske får en regnfri juli istället!
Tråkigt Eva att din ungdomssnuva kom tillbaka. Men vilken tur att du inte får några biverkningar av tabletterna. Med tanke på hur många som drabbas av pollenallergi så borde forskningen utveckla bättre medeciner tycker man.

tankar från mitt fönster sa...

Hej Annika,
Jag har varit allergisk mot pollen och alla sorters gräs och blommor sedan barndomen, men då visste man inte vad det var. Vid 32 års ålder först testades jag och har sedan dess medicinerat.
Då jag arbetade som lärare fick jag förmånen att "vaccinera" mig med 3 sprutor i förväg två gånger och slapp symptomen några år.

Hyposensibilisering (en sorts "vaccination") mot kända överkänslighetsframkallande ämnen genom injektion av ökande mängder av det överkänslighetsframkallande ämnet (allergen). Detta hindrar immunsystemet från att producera så mycket histamin. Detta är en långvarig behandling, som tar 3-5 år. (Netdoktor.se)

Din son som är ung borde kräva att få den här vaccinationen – det är ju socialt hämmande.
Själv fortsätter jag med alla dessa mediciner och får också vara inomhus längre stunder vissa dagar. Det värsta tycker jag är att det inte accepteras av vänner och bekanta!
kram

Annika Estassy sa...

Jag har sagt åt honom att uppsöka läkare, ska tjata tills han gör det! Han tillbringade midsommar inomhus...