torsdag 10 juni 2010

Sjung om studenten lyckliga dag...

Jag tycker inte det är kul med studentfirande som går ut på att bli så full som möjligt så snabbt som möjligt, stå och skrika på studentflaken, kräkas från studentflaken, spruta öl på varandra och andra, hänga upp lakan fullklottrade med roliga rim typ "Äntligen går vi ut, här ska sugas ..." eller " Först ska vi bli fulla, seda ska vi ut och ..." eller "Min döda katt får mer mus än dig" (den var iofs lite rolig men det heter "mer mus än du"), pinka offentligt (gäller såväl killar som tjejer).
Nej, jag tycker inte att det är kul. Jag har väl ingen humor, eller så har jag fel sorts humor.

9 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Håller med dig, inte ser de glada ut på flaken heller när de desperat sprutar öl och champagne på varandra, jag blir mest beklämd av att se de där studentflaken

Pia sa...

Håller helt och hållet med Er båda två och jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot sonens student imorgon. Vet att de hållit på och fixat med flaket, musiken och banderoller hela dagen idag och hoppas att de kan hålla allt i styr, främst allt öl- och champagnedrickande.

Har diskuterat och förmanat i veckorna tre nu, och även hans pappa har gjort det, så nu hoppas vi att lite av våra förmaningar tagit fäste! Det vore ju för sorgligt att inte komma ihåg sin studentdag när man blir äldre bara för att man var så berusad!
Och det är inte roligt för omgivningen heller!

Beppan sa...

I vissa fall var det faktiskt bättre förr! Innan ölsprutandet och tävlandet i vem som blir fullast blev tradition....
I Östersund skulle man träffas på Rådhusplanen klockan 12 på natten. Inte alls ngt lurvigt gäng som dök upp.

Cecilia N sa...

Min son gick ut nu.
Han var med på brännbollen på den där tävlingen där klasserna kämpar för att få gå ut först. Men bara på den. Alla andra tävlingar har de fått klara sig utan honom.

Och han ville inte åka på flak heller. Han promenerade hellre hem med sina föräldrar under sitt plakat.

Dock gick han på balen. Med betoning på gick (och till).

Jane Morén sa...

Att det inte är kul att läsa de där banderollerna är för att det är rått och grovt och det passar inte precis ihop med studentens vita, blommor, framtid. Sedan är avsändarna helt klart unga män. Jag tror knappast Lisa, Nicole och Ebba sitter och filar på formuleringen av en fana och skriver; nu ska vi ut och k-a.

Annika Estassy sa...

Jag brukar inte säga att det var bättre förr men här är jag benägen att hålla med. Det är precis som Jane skriver, allt svineri känns mer fotbollsmatch än student. Givetvis finns det många undantag men de gör inte lika mycket väsen av sig och det är synd.

Jenny L sa...

Jag tycker dock att det är lite roligt att du kommer med rättelser i studentflaksspråket Annika!

Jenny L sa...

Ps. Här är ett annat rätt så kul inlägg om studentflaken.

http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen/2010/06/vad-ar-det-for-missfoster-till-flak

Annika Estassy sa...

Tack för länken Jenny - klockrent!