söndag 11 juli 2010

Dagens logg

Fotbollsfinal och T sitter på loftet och tittar. Det gör inte jag utan jag föredrar att njuta av sommarkvällen utomhus. Just nu tillbringar vi i stort sett hela dygnet utomhus. Vi sover inne fast med fönstret på vid gavel, tack vare myggnätet. Det känns nästan som att sova ute och vi sover så gott.
Vännerna har åkt hem igen. Sanden är bortsopad, golven såpskurade, kylskåpet tomt. Alla dörrar står öppna för att släppa in den sköna kvällsbrisen. Gräsmattorna är brända och kirskålen slokar. Jag försöker att inte oroa mig för trädgården, tänker att den måste klara värme och torka, växtvalet är anpassat för det.
Idag var det 32 grader varmt på altanen. I skuggan. Det sägs att det ska bli ännu varmare i morgon. Jag älskar det, min kropp har inte glömt vintern 2010.

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det är fullständigt ljuvligt! Jag måste skaffa myggfönster.... testar idag med sönderklippta gardiner.

Annika Estassy sa...

Det måste du absolut göra Eva! Det finns en jätteenkel variant som består i att man klistrar kardborreband runt fönstret och sedan sätter dit ett vackert mönstrat myggnät.