måndag 23 augusti 2010

En nybliven pappas längtan efter en bruksanvisning

Jag talade med en nybliven pappa idag, en alldeles färsk två veckor gammal förstagångsförälder. Han var fortfarande alldeles omtumlad. Vi skulle prata jobb men vi började istället tala om magknip, amning och utdrivningsreflex. Mamman var trött och smal. Någon mat åt sig själv orkade hon inte laga och pappan som var tvungen att jobba kände sig söndersplittrad.
"Vet du någon som skulle kunna komma hem till oss och laga mat?" undrade han smått desperat.
Det gjorde jag inte. Däremot mindes jag precis hur det var, hur jag själv levde på proteindrinkar som jag mixade ihop, den stora tröttheten som man aldrig tror ska gå över.
"På BVC säger de bara att vi ska göra det som känns bäst. Jag skiter i det som känns bäst, jag vill att någon ska peka med hela handen!" suckade den nyblivna pappan och längtade efter en bruksanvisning istället för improvisation.

5 kommentarer:

Rose-Mari sa...

Många unga föräldrar idag efterlyser handfasta råd. BVC kör ofta med att de ska känna efter och lyssna på barnet. Lagom lätt när de inte får sova.

Evas blogg sa...

Ja den förvirrande känslan av att ha fått sitt första barn, den minns jag tydligt. Fast jag hade en mamma och en svärmor som pekade med hela handen. Inte så kul det heller.

Annika Estassy sa...

Handfasta råd som samtidigt låter föräldrarna känna sig fram - det är nog det ultimata. Bekäftighet är inte kul.
Snygg profilbild Eva! :)

Granne med potatisodlaren sa...

Tiden som krävs för att känna efter kanske är en bristvara idag. Då krävs kanske mer handfasta råd.

Annika Estassy sa...

Så sant Eva!