måndag 2 augusti 2010

Ikväll blir det Snäcksamlarna

"Jaha, vad säger du nu då när det regnar?" frågar mig min bekante ilsket och anklagande. Jamen, ursäkta mig då att det regnar, det är givetvis MITT fel! Men den som aldrig haft en trädgård eller odlingar kan inte heller förstå stressen av fem nederbördsfria veckor där vattningsförbud råder. Så, det regnar. Big deal. Och nej, jag njuter inte av ihållande regn dag efter dag. Jag tycker det är tråkigt. Dock blir jag inte aggressiv av regn utan sömnig.

Läste i morse att det är inte bra att sova för mycket. Så jag håller mig vaken. Å andra sidan är det inte bra att sova för lite heller. Sju timmar ska man sova, varken mer eller mindre. Har därför införskaffat den tre timmar långa miniserien Snäcksamlarna. Ja, den som bygger på Rosamunde Pilchers roman med samma namn. Jag läste den när den kom ut för 20 år sedan och tyckte då att den var så bra! Den slog an någonting hos mig. Det kan bli så ibland, att den mest banala historien får en att reagera kraftigt. Det var samma sak med Broarna i Madison County. Boken lämnade mig rätt så oberörd men sen såg jag filmen på Haugesund filmfestival i Norge och bröt ihop!

Jag har läst ytterligare några böcker av Pilcher sedan dess men inte tyckt om någon av dem. Underbara Vanessa Redgrave spelar huvudrollen i filmatiseringen av Snäcksamlarna - jag ska se den för hennes skull. Och för att inte gå och lägga mig för tidigt.

6 kommentarer:

tankar från mitt fönster sa...

"Broarna i Madison County" - vilken passion! Jag har sett den många gånger och också läst boken. Den är fantastisk!
Rosemunde Pilcher har jag läst någon enstaka,men hon är ganska ojämn. Vanessa Redgrave är en mycket bra skådespelerska! Jag kikade på säs 3 av Mad Men i förra veckan då jag var kattvakt hos dottern.
Trevlig filmkväll!

Annika Estassy sa...

Du har väl inte hoppat över säsong 1 o 2 av Mad Men hoppas jag?
Kan meddela att miniserien Snäcksamlarna är precis så sliskig som man kunde befara. Men miljöerna är vackra!

Maria Björkman sa...

Jag hade precis samma upplevelse som du av boken, och också att ingen av Pilchers andra böcker sedan kunde matcha den. Jag älskar miljöerna, tweed, rosor, cottages, tedrickning...

Annika Estassy sa...

Precis Maria! Behåll det minnet och se inte serien...

Jenny L sa...

Säga vad man vill om "Snäcksamlarna", men Vanessa Redgrave är en av de vackraste kvinnor jag vet - tillsammans med Catherine Deneuve och Lauren Bacall.

Annika Estassy sa...

Håller med dig Jenny! Gemensamt för dem alla tre är att de har sådan klass.