fredag 27 augusti 2010

Kan bara bli bra. Eller ?

Dagens inköp skulle kunna betraktas som lättviktig men inte spelar det någon roll vad vi läser, bara vi läser! Jag läser det mesta. Det betyder inte att jag tycker om allt jag läser, inte alls, för ju mer jag läser desto mer kräsen blir jag. Just nu längtar jag efter en bladvändare, en bok som fångar tag i mig redan vid första sidan och som sedan vägrar släppa taget. Jag längtar efter en bok som gör mig sömnlös.
"Ett välskrivet relationsdrama som jag sträckläser redan första natten" skrev Expressens recensent och gav Kajsa Ingemarssons roman högsta betyg. Högsta betyg! Det är inte illa det. Jag kommer förmodligen att bli besviken. Och med denna, min inställning, kan det bara bli bättre än förväntat, eller hur?

3 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Dessa böcker som håller en vaken en hel natt, som man sträckläser och sedan ångrar djupt att man läste för fort!

Annika Estassy sa...

Ack Eva, varför är de så svåra att hitta?

tankar från mitt fönster sa...

Jag håller med om att det är svårt att hitta sträckläsare. Vid vissa tillfällen behöver jag de här böckerna. Läste nyuligen "Den dubbla tystnaden", Marie Jungstedt. Den har fått bra kritik, men jag tyckte det var en rörig intrig. Läste den på busen. Kajsa Ingemarsson har skrivit några bra böcker som "den ryske vännen". Jag har favoriter bland utländska författare också, men gillar Maria Ernestam, Mons Kallentoft och Johan Theorin.
alla de här till de lättsmälta, men jag tar då och då tag i en riktig bladvändare som t ex "Kvinnan i Jerusalem", "Den befriade bruden".
Oj vad jag surrar på här!
Ha det bra!