måndag 16 augusti 2010

(S) vill ge Stockholmarna tillgång till subventionerade butlers...

Samtidigt som Mona Sahlin klart och tydligt deklarerat att RUT-avdraget ska bort per omgående om de rödgröna vinner valet, går två S-politiker inom Stockholms stad och Stockholms landsting (Carin Jämtin och Ilija Batljan) ut på DN Debatt och lanserar förslaget att SL:s verksamhet ska utökas till att omfatta hushållsnära tjänster såsom tvätt och barnpassning. Alla tjänster ska utföras av privata företag.
Jag tar mig för pannan och tänker att nu måste väl ändå (S) har fått värmeslag. Hur får de ihop logiken? Läs bara:
” Mot våra kollektiva vardagstjänster står den nuvarande majoritetens enskilda städtjänster. Där de borgerliga vill subventionera vissa hemtjänster för dem som har råd vill vi ha vardagstjänster både för dem som dricker latte och för dem som serverar latte.”
Hur sjutton ska (S) förklara detta fullständiga lappkast? För mig andas förslaget panik och desperation.
Läs hela debattartikeln på DN – jag lovar, den är både förvirrande och underhållande, ett av de snyggaste självmål jag någonsin sett.

7 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Annika, jag förstod inte mycket men en sak har jag fattat. Politiker i Stockholm vill inte mista sina städerskor.

Jane Morén sa...

När jag läste den kändes det efteråt som jag hade drömt, vaknat upp sådär oCh inte vetat vad som hänt. Vad farao snackade de om? Lämna in tvätt. Vem hinner lämna in tvätt. Blir det ungkarlen med hög lön och liten tvättpåse. För inte blir det väl den ensamstående mamman med stortvätten. Och en sak till: hur fräscht kommer det att bli för medresenärerna om var och varannan bär med sig skittvätten i en påse i trängseln eller ska varje station ha en tvättmaskin? Jag köper bil helt klart om jag ska åka med smutstvätt också!

Annika Estassy sa...

Nej, det är inte mycket man förstår! RUT ska bort men stackars sönderstressade Stockholmare ska ändå få hjälp med vissa hushållsnära tjänster. Att lämna bort tvätt och ungar är ok men inte att få hjälp med städningen. Om man är Stockholmare vill säga. Resten av landet får klara sig bäst den kan. Jag undrar om den ena (S)-handen vet vad den andra gör...

Jane Morén sa...

Varför inte dela på jobben som finns istället så vissa inte behöver stressa ihjäl sig och andra bara ta hand om hushållsgörat åt andra.

Annika Estassy sa...

En bra tanke Jane!

tankar från mitt fönster sa...

Vilket skämt - aprilskämt eller har politikerna fått fnatt?

Annika Estassy sa...

Ja, man kan undra... Jag tror att det helt enkelt handlar om att försöka till varje pris vinna röster genom att erbjuda medelklassen vad man tror att medelklassen vill ha. Problemet är att (S) förlorar helt i trovärdighet när de är ute och spelar ett spel de vare sig behärskar eller har erfarenhet av.