lördag 11 september 2010

Blandsvamp

Svart trumpetsvamp, nejlikbroksskivling, gula kantareller, brunsopp och Karl Johan. Det blev dagens skörd efter en två timmars promenad i skogen. "Har du höstångest?" frågade mig T. Nej, inte alls faktiskt, jag älskar hösten. Januari och februari däremot är svåra. Men än är det långt dit...

4 kommentarer:

Jenny sa...

Är du kunnig eller har du en svampbok? Jag vågar inte plocka annat än kantareller.

Kim M. Kimselius sa...

Härligt med svamp Har hela vilda delen av tomten full med underbar svamp. November är min värsta månad. Kram Kim

Beppan sa...

Så härlig svamphöst vi har - i hela vårt avlånga land!!

Annika sa...

Har alltid svampboken med mig! Till slut lär man sig vilka svampar som brukar finnas i ens "egen" skog. Men även jag började med kantareller.
November kan vara svår Kim men kylan brukar inte ha kommit då, det är räddningen för min del!