fredag 17 september 2010

Efter festen

Lammstek, saffranscouscous och grönsaksgryta med sting. Till det mangochutney och gräddfil. Spanska viner att skölja ner det hela med. Och så goda får- och getostar. Inte så dumt, inte så dumt alls. Egentligen ska man aldrig laga en rätt för första gången just när man får gäster men det är precis då som jag tycker det är roligt att testa nya recept. Det är också då jag gillar att stå vid spisen. Till vardags äter jag hellre gröt och mackor än agerar kock.
Nu har våra goda vänner stuvat ner sig själva och den 7-åriga dottern i en taxi och T och jag röjer snabbt undan så att köket är fint igen när det är dags att om några timmar äta vår lördagsfrukost.
En sista kopp te och sedan bums i säng. Festen är slut.

6 kommentarer:

Anonym sa...

En så fin och stämningsfull bild, ett bra avslut på dagen...

Monika Häägg sa...

Är också lite rädd för att testa nya recept när det kommer gäster. Man vet ju aldrig vad som kan hända. Det blir väldigt pinigt om det misslyckas!
Fin bild!

Jenny L sa...

Annika, vad härligt avslappnad du ser ut på bilden. T (?) har verkligen lyckats fånga en fin stämning. Du ser ut att trivas med livet - och i ert nya hem.

Annika Estassy sa...

Ja, T är fotografen! Det blev en lyckad kväll och fördelen med en fredagsmiddag är att man har hela helgen kvar när den är över.

tankar från mitt fönster sa...

Lammstek är aldrig fel. Och ostar till efterrätt. Gott!
Snygga ben, förresten!

Annika Estassy sa...

Ha ha Kajsastina, tack för den. Och ett fotografi ljuger aldrig eller hur? ;)