lördag 30 oktober 2010

Långt hår inget för äldre kvinnor - har jag hört.

Jag har blivit förfärligt långhårig. Jag består av en lugg och sedan hår överallt. Kvinnor i min ålder ska inte ha långt hår har jag hört, det tynger ner ansiktsdragen och får en att se ännu äldre ut. Det tänker jag strunta högaktningsfullt i, jag ska fortsätta att spara ut håret och lämna långa hårstrån överallt efter mig. När sedan rynkorna blivit omöjliga att dölja ska jag gömma mig bakom mitt långa hår.

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Helt rätt tänkt!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Helt rätt - jag blir galen på alla dessa regler om vad man får och inte får! Vem bestämmer? Över min kalufs bestämmer bara jag :)

Monika Häägg sa...

Sådana där regler struntar jag fullständigt i. Jag älskar mitt långa hår så då får jag väl gå omkring och se lite nedtyngd ut!

Annika Estassy sa...

Tanterna revolterar, tanterna har fått nog... Ropen skalla, långt hår åt alla (som vill)! :D

Cecilia N sa...

Om man har långt hår kan man sätta upp det. Det kan man inte med kort.
Med andra ord ett mer flexibelt frisyrprogram.

Jag kapade håret vid axlarna för några år sen för det var så slitet. Då fick jag komplimanger à la "du ser tio år yngre ut".
Vad vet de om hur jag vill se ut? Och betyder det "nu ser du ut att vara i den ålder du är" eller "nu ser du ut att vara tio år yngre än vad du är"? Jag lät bli att vara oartig och fråga.

Jag vill faktiskt HA mitt långa hår. Det där var ett "snubbel" som jag fick ta.

Nu har jag äntligen långt hår igen, flätans tofs når ner till midjan.

Annika Estassy sa...

Imponerande Cecilia! Riktigt så långt hår har jag inte och kommer aldrig att få heller, det växer för långsamt. Men att man ser 10 år yngre ut för att man klipper sig beror kanske på att förändringen blir så påtaglig? Att få långt hår ta ju 10 år så ingen märker ändå någon skillnad. Jag kanske skulle testa extensions och se om folk då skulle tycka att jag plötsligt såg mycket yngre/äldre ut...

Maria Björkman sa...

Jag måste också få höja min röst och sälla mig till de långhåriga tanterna. Mitt hår har blivit lite slitet på senare år och därför är det inte så långt längre (men önskar det vore). Inombords är jag dock en ständigt långhårig kvinna, och min själ är långhårig. Så otroligt fåniga påfund!

Annika Estassy sa...

Såg Maria Lundqvist i Sommarpratarna på teve ikväll och hon var riktigt långhårig - och snygg - trots sina 47 år. Det kändes väldigt bra! :)