fredag 15 oktober 2010

Vem älskar snö?

För första gången denna höst visade termometern i morse på minusgrader. Kanske att höstfärgerna även kommer till Filmstaden snart?
Dem gillar jag, men snön som fallit i norra Sverige får gärna hålla sig kvar där. Eller nej förresten, låt även Norrland slippa den. Så vem vill ha snön, vem älskar den? Isbjörnarna, Tomten och hans renar, eskimåer, min mamma...

8 kommentarer:

Marie sa...

Helst inte snö...men vaknade här till en klar och kall höstdag...och den kommande snön känns i luften.... Kram

Jane Morén sa...

Jag älskar snö, Annika!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Som svar på frågan: Jag HATAR snö - och vinter

Annika Estassy sa...

Marie! Vad kul att se dig igen!
Jane - du hamnar i samma klass som jultomten och min mamma, inte det sämsta...
Och Eva och jag, vi bildar en "Vi som hatar snön" grupp på FB.

Cecilia N sa...

Om man måste välja mellan svart svart regnvinter och vit vinter då väljer jag vit. Men det räcker med minus fem eller nåt.

Varför gillar du svart svart regnvinter?

Annika Estassy sa...

Hallå Cecilia,

Problemet i Stockholm är att snön ändå aldrig är vit! Då kan man lika gärna vara utan den. Och så åker man till lilla mamsen i Norrland och ser hur vackert det är med en vit vinter - dock inte i oktober!!!
Sen åker man tillbaka till Stockholm och hoppas slippa den där äckliga gråsörjan som kallas för snö. Dessutom är snö = kallt och jag avskyr att frysa! :)

Granne med potatisodlaren sa...

Jag älskar att se på snön när den lyser upp de mörka mornarna och de gråa kvällarna. Men jag älskar inte kylan och blåsten och att skotta hela snöhelvetet. Jag låtsas för mig själv att all snö är bra. Det hjälper mot vintersurhet och får mig att bli innovativ. Vad kan snön vara bra till... kanske vinterlyrik?

Beppan sa...

Snön gör att vintern inte blir så förskräckligt svart för oss här uppe i norr. Önskar bara att snöperioden inte varar från oktober till maj.
Ett par månader vore OK. Runt jul.