måndag 1 november 2010

Deprimerande mitt-i-nattenläsning

Trött men sömnlös pga av hostan och alla berättelser som snurrar runt innanför luggen sätter jag mig vid datorn och beställer några böcker. Det blir jag lite trött av och det är bra. Sedan hittar jag texter som andra författarwanabes skrivit och då blir jag utmattad. Det är inte bra. Allt jag läser är välskrivet, pretentiöst, utomordentligt tråkigt och deprimerande, även texter som hamnar under fliken humor. Jag går och lägger mig igen istället.

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hosta är hemskt och är man utmattad blir små saker berg i nattens mörker. Hoppas du somnade om och hoppas du skriver på dina egna texter!

Annika Estassy sa...

Det är alltid intressant att se hur man själv INTE vill skriva...

Anonym sa...

HAHA.. men det är sant Annika.
Jag har en nära vän som är författare, hon dränks i wannabe-manus, som skickas helt fräckt via mail och man undrar om hon kan hjälpa till, ge tips osv.
DET har man ju både lust och tid med som författare förstås. Och jag tänker om man nu tror att man kan, varför satsar man inte då, köper in en lektörtjänst till exempel istället för att tro att någon redan etablerad ska ha tid?

Annika Estassy sa...

Det är ungefär som läkaren som förväntas ställa diagnoser även utanför arbetstid!
Men jag är förvånad över att de vågar mejla över sina manus - stjäl inte folk bokidéer från varandra? Inte din väninna förstås men andra?