fredag 3 december 2010

Blandband

Har ni också spelat in blandband? Har även ni tvingat er att hålla er vakna under småtimmarna för att spela in hitlåtarna som spelades allra först på Radio Luxemburg, en radiokanal man bara kunde höra mitt i natten, när mellanvågssändningarna inte stördes av andra kanaler? Somnade ni ifrån det hela ibland för att sedan vakna av en låt som var så bra att ni nästan ville ropa högt, mitt i natten? Hade ni också en gammal bandspelare där man fick trycka play och record samtidigt, en bandspelare som käkade band som en apa äter bananer? Och lagade ni era trasiga Maxwell-band med nagellack eftersom de var för dyra att kastas och det gällde att rädda det som räddas kunde? Var ni också kära i Kaj Kindvalls sammetsröst och lyssnade andäktigt på såväl Poporama som Discorama (fast Poporama var bäst)?
Those were the days my friend...
Nu är det Spotify som gäller och jag lovar att bättre blandband än mitt eget Gott & Blandat finns inte. Jag drar ifrån och fyller på, alltefter tillgång och humör. Jag fortsätter alltså att skapa blandband - eller snarare blandfiler - och inte en enda gång behöver jag laga dem med nagellack.

7 kommentarer:

Cecilia N sa...

Ja på allt utom Radio Luxemburg och nagellack. Den tekniken gick mig förbi. Jag använde scotch-tejp.

Ja åsså Spotify. Dit har jag inte tagit mig än.

Granne med potatisodlaren sa...

En riktig nostalgitripp! Nu samlar jag på andras härliga blandningar på Spotify.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Oj nostalgi!!! Jag minns hur jag längtade som en galning efter musik från Frankrike som jag nästan aldrig kunde lyssna på hemma.
Jag har varit seg med att göra Spotifylistor, måste skärpa mig där!

Marie sa...

Blandband..och visst minns jag. Kommer till och med ihåg vilken färg mitt första kassettband hade, som jag fick tillsammans med mina första kassetbandspelare julen när jag var nio år (Ett lila band)

Pia sa...

Nostalgi på hög nivå! Mina första kassettband var orangefärgade och jag lagade dem med scotchtejp. När bandspelaren gick sönder skruvade jag isär den och mekade ihop den så den funkade igen! :))
Och att ratta in Radio Luxemburg på vår gamla stora radio var inte det lättaste, men skam den som gav sig!
Det var inte alltid bättre förr, men kul att minnas! :)

Annika Estassy sa...

Nej, allt var inte bättre förr utom möjligen att vi var yngre då! :)
Jag tillhör fortfarande de nyfrälsta Spotify användarna och har ännu inte tröttnat på att leta låtar. Som i morse när SvD rekommenderade Ella Fitzgeralds julskiva från 60-talet - vips, så blev den min!

Rose-Mari sa...

Blandband - ja herregud. När man satt och lurpassade på pausknappen och försökte gissa när programledaren skulle börja prata. Pratade dom för tidigt fick man kvickt stänga av - backa och vara färdig att trycka igång inspelningen när nästa låt startade :)