tisdag 11 januari 2011

Klimatångest och lite fniss

T läser en bok som gör honom så deprimerad att han ibland är tvungen att gå ut på nätet och kolla om alla fakta verkligen stämmer. Tyvärr gör de det. Jag frågar honom hur det kommer sig att han köpt Andreas Malms bok om klimatfrågan och hotet mot vår planet, men han minns inte riktigt. Han är alldeles för skärrad för det.
Själv ägnar jag mig åt berättelsen om Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. T tyckte inte om den, för mycket Jönssonligan enligt honom. Själv har jag rätt så kul. Men så skrattade jag också gott åt Jönssonligan, den första filmen vill säga, den med Gösta Ekman.
Så medan T deppar ihop fnissar jag. Yin och yang...

3 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det låter så härligt med ert läsande, hur T och du diskuterar böcker och upptäcker nytt.
Hundraåringen lämnade mig för övrigt ganska likgiltig, kanske är det en bok man ska lyssna till i stället för jag hittade inte alls det där så vansinnigt roliga som många talar om... Ganska tjatig.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag skrattade! Men det var kanske för att allt var så härligt den dan. Sol, äpplen i träden och bad i älven. Så Hundraåringen ger mig glada vibbar.

Annika Estassy sa...

Att ha läskamrater är härligt! Jag är glad att T också tycker om böcker och jag är glad åt mina läsecirkelkompisar. Delad glädje är ju dubbel glädje!
Trots att det är super eländigt väder ute så fnissar jag ändå lite... :)