lördag 29 januari 2011

Min läshörna

Jag gillar att krypa ihop när jag läser och än så långe kan jag göra det utan att benen protesterar allt för mycket. Detta är min egen läshörna, T får inte plats i den, han brer ut sig i soffan istället.
Samtidigt som jag läser funderar jag på fortsättningen på den berättelsen jag mejlat över till en av mina kursledare för att få feedback och konstruktiv kritik. Är jag på rätt spår mån tro? Stephen King må tycka att man bara ska kasta sig in i skrivandet, jag föredrar att först veta om stigen jag valt är den rätta.
Hur ser din läshörna ut?

4 kommentarer:

Victor Estby sa...

Håller med Stephen King. Men det är rätt: Alla har sitt sätt att skriva, men det handlar i början av varje projekt att ösa på och inte tänka för mycket.
När det gäller läshörna kan jag läsa överallt, men gör det helst liggande i någon av skrivarlyans soffor eller på sängen. Lars Forssell föredrog att bli intervjuad liggande, ett sympatiskt drag.

Jane Morén sa...

Jag föredrar också att läsa i sängen, men det beror kanske på att jag sällan läser innan jag ska gå och lägga mig, allt annat läsande typ faktaläsande gör jag inte på något mysigt ställe, det är rent jobb. Jag tror jag är en människa som sällan tänker på att njuta, ha det mysigt. Det ställe där jag verkligen kan njuta är utomhus i naturen.

Jag föredrar också att kasta mig in i skrivandet, kastar man sig in i något hinner man inte tvivla, inte känna rädsla, det är min taktik. Hoppas det går bra med ditt skrivprojekt!

Kim M Kimselius sa...

Härlig läshörna. Jag har en skinnfåtölj, med tillhörande fotpall, ett rum som badar i solsken, om det är mitt på dagen och solen skiner, kakelugn som knastrar mysigt om det är kväll och mörkt. Här kan jag försvinna bort i fantasin.
Ibland kastar jag mig in i skrivandet, men för det mesta gör jag ett enormt arbete innan eftersom jag ju baserar mina böcker på riktig historisk fakta. Men så har jag ju mina "fritidsböcker" (de jag skriver när jag är "ledig") och de får bli som de blir. Kram Kim

Annika Estassy sa...

Vad roligt att få höra om ert läsande och skrivande! Jag tröttnar aldrig på att höra om kreativa processer, tycker de är fascinerande.
Läser i sängen gör även jag, alltid en stund varje kväll.
Det blev lite skrivet idag, vaknade klockan halvsex i morse med en färdig scen i huvudet och var tvungen att kliva upp för att skriva ner den.
Det tar sig sade mordbrännaren...