torsdag 20 januari 2011

Sista chansen

"Köp Situation Stockholm! Sista chansen!" ropade han entusiastiskt där han stod, något luggsliten, vid Medborgarplatsens tunnelbanenedgång med en tidningshög på armen. Vi tittade på varandra och jag började skratta, smittad av hans glädje.
"Ja, är det sista chansen så måste jag ju bara köpa en tidning!" sa jag och plockade fram plånboken.
Och han berättade för mig om hur han stått här en bra stund utan att få sälja en enda tidning men att det började lossna nu vilket gjorde honom glad, och att hans polare inte betalade tillbaka sina skulder till honom trots att de fått sina pensioner.
"Taskiga vänner du har" svarade jag. "Du kanske borde sluta låna ut pengar till dem om du inte får tillbaka dem?".
"Tänk, det brukar också min mamma säga. Hon tycker att jag är för snäll. Jag är nog för snäll. Men det är ju sån jag är!" sa han och log lite urskuldande.
Jag log tillbaka och gick vidare till mitt medan han vinkade och ropade "Köp Situation Stockholm! Sista chansen!".

Inga kommentarer: