fredag 7 januari 2011

Tystnad, vi läser...

Medan jag själv precis slukat färdigt Drama Queens - i ett liv nära dig, en novellsamling av Maria Ernestam, Lina Forss, Inger Frimansson, Moa Herngren och Anna Jansson, sitter fortfarande T helt försjunken i David Nicholls En dag. Vi har alltså ägnat eftermiddagen åt varsin bladvändare, två bra böcker som vi båda tyckte om fast olika mycket och på olika sätt.
En dag
var för mig en underhållande och samtidigt sorglig berättelse som dock aldrig grep tag i mig till hundra procent. T å sin sida är inte kontaktbar när han läser den och han känner mycket starkare för karaktärerna än vad jag gjorde. Jag sitter och smygtittar på honom, ser hur snabbt ögonen rör sig över sidorna och hör hur han skrattar till ibland. Jag undrar vad han kommer att tycka om de sista, sorgliga, sidorna?

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Lustigt vad en del verkar gripas av denna bok. Jag läste den snabbt och utan engagemang i personerna. Och slutet, som du talar om, var så snopet och dåligt, tyckte alltså jag, men verkar ganska ensam om att tycka det:)

Annika Estassy sa...

Inte heller jag tyckte om slutet - tyckte inte den var logisk. Den lurar läsaren och jag gillar inte att bli lurad.

Kim M Kimselius sa...

Underbart att uppslukas en hel dag av böcker. Själv har jag ägnat dagen att läsa igenom min egna bok Tillbaka till Pompeji innan den ska tryckas upp på nytt. Kram Kim

Annika Estassy sa...

Hur många gånger får du läsa dina egna böcker Kim innan de är klara för tryck? Du måste nästan kunna dem utantill gissar jag! :)