fredag 25 februari 2011

Min bokrea
Jag fick tipset via Facebook och störtade iväg till Hedengrens för att köpa denna fantastiska box med härliga klassiker. Det finns ytterligare en box - med äventyrsklassiker. Kanske att jag köper även den. Inte bara för berättelsernas skull som jag läste som barn och älskade högt, utan även för de fantastiska omslagen, skapade av illustratörerna Robert Vallmark och Lina Bodén. Varje bok är som ett eget litet konstverk. Bonniers tänker helt rätt - om framtidens böcker ska konkurrera med läsplattorna måste det bli via snygg formgivning.

2 kommentarer:

Jane Morén sa...

Jag har ju inte läst någon av de där böckerna, faktiskt. Vet inte varför de gått mig förbi, jag läste mycket som liten. Men böckerna är ju väldigt vackra. Enda synd tycker jag är att vi fortfarande delar upp i äventyr och kärlek, tjej-kille, att det är så tydligt vad tjejer ska brinna för: relationer och att killar ska brinna för att ge sig ut på äventyr. Så tolkar i alla fall jag de två olika boxarnas innehåll.

Annika Estassy sa...

Du har helt rätt Jane, förlaget har gjort skillnad på boxarna! Jag älskade äventyrsböckerna när jag var barn och slukade dem lika snabbt som flickböckerna. Och det är väl så det är tyvärr - att flickor också läser killböcker men inte tvärtom.