måndag 16 maj 2011

Anarkism i mitt projekt

Det råder anarkism i mitt projekt. Jag måste sätta stopp för det och ta tillbaka rodret. Var kom den där Joakim ifrån t.ex.? Inte från min karaktärslista i varje fall, det är ett som är säkert. Nu är han och Marie på väg att inleda någonting, vilket jag inte är säker på att jag vill. En kvinna och tre män - det börjar bli komplicerat. Dags att gå tillbaka till synopsen och få lite vägledning... Hur var det nu jag hade tänkt att det skulle bli?

Det roliga med att skriva, förutom själva skrivandet förstås, är att man träffar på många andra som brinner för samma sak; på nätet, på skrivarkurser, på fester... Skrivarmamma är en av dem. Och vet ni vad - hon kommer att bli publicerad! Printz Publishing, som gav ut En dag av  David Nicholls som jag skrivit om tidigare, vill att hennes manus ska bli bok. För att citera författarinnan själv - plötsligt händer det!
Grattis Pernilla!

3 kommentarer:

Karin sa...

Äsch, låt dem hållas! Det brukar bli bäst så. Synopsis är bra för att komma igång. Sen, när man lärt känna sina karaktärer bättre, får man snällt möblera om en hel del för att de inte ska tvärvägra. Tro mig, jag startade med en playboy som huvudperson, men det visade sig att han var världens gulligaste norrlänning helt ointresserad av alla tjejer utom en...

Annika Estassy sa...

Underbart Karin! Honom skulle jag gärna läsa om... :)
Och min huvudperson har plötsligt börjat tråna efter en 10 år yngre surfarkille istället för den man jag utsett åt henne! Den vändningen hade jag aldrig kommit på själv... :D

Karin sa...

Som sagt, låt dom hållas! Den där gulliga norrlännngen finns i en bokhandel någotsånär nära dig! Författarnamnet är Nina Jaribu och bokens titel är Hue of Blue. Nina gästbloggar på min sida eftersom det fanns sådana häpnadsväckande likheter mellan hennes bok och Strauss-Kahns tilltag: http://www.karinenglund.com/2011/05/guest-blog/