måndag 23 maj 2011

Min idealläsare gillar!

Den stora skräcken när man skriver är att ge ifrån sig en början till manus till sin idealläsare och sedan vänta på hennes reaktion. Att låta en kursledare eller coach läsa är en annan och på sätt och vis lättare sak, det känns inte lika personligt. Men om inte idealläsaren gillar det man skrivit är det nog rätt så kört.
Jag har hunnit ångra många gånger att jag gav J typ 50 manussidor att läsa igenom. Varför väntade jag inte, varför jobbade jag inte mer med sidorna hon fick? Dessutom arbetar J med texter halva dagarna och skriver själv så bra... Ångest...
Så ramlar ett sms i mobilen - J har mejlat mig. Och hon gillar! Hon gillar riktigt mycket, är imponerad. Hon tycker att dialogerna är lysande, att jag har flyt, humor och värme. Hon tycker om detaljrikedomen, tidsresorna i dialogen, mina kreativa ord. Hon skriver att texten är engagerande. Hon har några frågetecken också men det gör inget. Jag strålar ändå som en sol och är helt enkelt jävligt glad.
(Jo, man får svära lite när man är glad!)

7 kommentarer:

Pia sa...

Grattis Annika!
Är glad för Din skull, och väldigt nyfiken på Din bok! :)

Annika Estassy sa...

Du kan få ett signerat exemplar när den är klar, om du är snäll och har tålamod - återstår typ 1 års arbete...
:D

Anneli Stålberg sa...

Vad härligt! Grattis!

Pia sa...

Tack Annika, det ser jag fram emot! Den som väntar på något gott... :)

tankar från mitt fönster sa...

Vad roligt att höra. Lycka till med fortsättningen. Dialoger är svårt, tycker jag! :)

Annika Estassy sa...

Tack kära ni, jag kämpar vidare.
Önskar dock att jag hade din skrivhastighet Anneli...

Anneli Stålberg sa...

:)