fredag 29 juli 2011

En sannolik historia

Nej, jag är inte nöjd. Inte så mycket p.g.a. berättelsen som sättet att berätta. Hur gammal är egentligen Karin Alvtegen - uråldrig? Nej, hon är född 1965. Men varför en så gammaldags ton - inte är det för att historien utspelar sig i Norrland hoppas jag? Alvtegen misslyckas dessutom att ge varje enskild karaktär en egen röst.
Och varför så många stereotyper i en roman som vill vara allvarsam och förnuftig? Bitter, nyskild kvinna + levnadstrött krösus + begåvad kuf som bor i koja i skogen + inskränk och fördomsfull kvinna med homosexuell son. Samt en överdosering av tveksamma metaforer.ovanpå det.
Jag läser och lär.

5 kommentarer:

Rose-Mari sa...

Hmm, kanske ska hoppa över den för tillfället. Tack för tipset.

tankar från mitt fönster sa...

Har läst den i sommar! Blev mycket besviken. Den var helt enkelt dålig.

Anneli Stålberg sa...

Jag har inte läst den men hoppar kanske över den, trots möjlig lärdom :)

Pernilla sa...

Hjälp! Mental note to self: Håll dig ifrån min bok. Du är läskig. ;) KRAM!

Annika Estassy sa...

Ha Ha Pernilla, jag är alltid snäll mot debutanter! :)
Får jag någonsin någonting publicerat så lär väl jag få tillbaka med råge...