måndag 11 juli 2011

Loftstädning


Marie suckade ljudlöst och tittade längtansfullt på soppgrytan. Hennes syster hade rätt, det var dags för dem att räta ut vissa hörn.
Jag måste nu fundera en stund på hur jag ska lägga upp nästföljande kapitel. Under tiden städar jag loftet. Det är bara jag som kan göra det eftersom ståhöjden är obefintlig. T får ryggskott direkt. Påstår han i varje fall. Jo, jo...
Där uppe har vi teven och dvd:n och gitarren och 15 år gamla Kalle Ankor och Barbidockor och Playmobil och en drös med Happy Meal leksaker, men det är endast de som kan klättra uppför en stege som kan ta sig dit. Ungar på besök älskar det, det blir som en koja där de får vara ifred samtidigt som de kan tjuvlyssna på allt som sägs nedanför. Sonen kopplar på ett Play Station, brer ut sig och tar med sig upp godis, chips och dricka. Döttrarna kollar på film. T och jag som fortfarande inte har några problem med stegar, klättrar upp vissa kvällar för att titta på teve. Lägger vi ut madrasserna växer det totala antalet sängplatser till åtta.
Ett litet utrymme med stort användningsområde. Där är nu städat och jag hör hur en av mina karaktärer ropar på mig. Okej då, jag kommer...

Inga kommentarer: