måndag 4 juli 2011

Mycket blir gjort när vädret är grått

Åsvädret härom natten väckte oss vid 4-tiden och ett tropiskt skyfall slog sönder pionerna. Har nu plockat in ännu outslagna knoppar, ifall att, och deras doft fyller hela stugan. Gråvädret som är just nu innebär att vi får en hel del gjort: vi har kört iväg skräp till återvinningen, äntligen satt upp ett par hyllor i köket, dammsugit bakom kylskåpet (!), tagit bort spindelnät lite här och var, dammat bokhyllorna, köpt ny trådvinda till trimmern och slagit de vildare delarna av tomten, tätat duschen, läst ut varsin bok, bokat in jobbmöten... Men skrivandet då, hur går det med det? Nja... Fast nu ska jag sätta igång! Mina huvudkaraktärer är för första gången samlade på samma ställe vilket inte blir helt konfliktfritt.
Förresten, apropå konflikter, läste jag precis ut Ur vulkanens mun av Helena von Zweigbergk. Herregud, säger jag bara. Berättelsen om ett äktenskap i fritt fall och om barn som drabbas av föräldrarnas oförmåga att kommunicera fick mig att stundtals må så illa att jag knappt kunde fortsätta läsa.

Inga kommentarer: