söndag 18 december 2011

Fjärde advent och jag skriver.


Viss skillnad på adventskänslan inomhus och den på balkongen ... Det vita slasket som kom igår är redan på väg att smälta bort, tack och lov.
Jag har kommit till nyår i min berättelse och är alltså nästan i fas med verkligheten. Vaknade tidigt i morse (surprise!), tände granen och satte igång att skriva.Peter har bytt namn till Pontus eftersom det till slut inte gick att ha ett kompispar som heter Peter och Niklas ... Words sök- och ersättfunktionen bjöd på intressanta missförstånd när t.ex."tapeter" plötsligt förvandlades till "tapontus". Den lade även till ett genitiv S efter Pontus - Peters blev Pontuss.
Bäst att jag låter mina övriga karaktärer behålla sina namn.

2 kommentarer:

Peter sa...

Nu känner jag mig kränkt... Speciellt eftersom min stora antagonist i skolan hette/heter Pontus.

Annika Estassy sa...

Du får vara med i min nästa bok istället! Då ska hjälten heta Peter och vara en stilig man i sina bästa år ... Vågar inte skriva "ung man" eftersom du säkert hinner närma dig pensionen innan jag är klar!