måndag 9 januari 2012

500 ord om dagen är väl ingen match. Eller?

Att skriva är ibland som att träna. Det går geschwint till att börja med, innan vardagens alla måsten knackar på och tröttar ut. Att skriva borde vara lättare än att träna, men efter en intensiv arbetsdag känns det nästan övermäktigt att sätta sig ner vid datorn och få till dessa 500 ord som jag satt som dagligt mål för återstoden av mitt projekt.
Kanske att det går lättare efter att jag ätit middag? Fast då börjar Mildred Pierce och den tv-serien kan man inte missa för allt smör i Småland.
Jag skriver 1 000 ord i morgon istället.
Nej förresten. Jag ska dels träffa min skrivargrupp i morgon, dels se South Riding, en annan serie att inte missa. BBC, 30-talets Yorkshire, hemligheter, kärlek och - framför allt - SVT = ingen tv-reklam!
1 500 ord på onsdag då? För om jag inte fixar det har jag 2 000 ord som väntar på att bli skrivna på torsdag. När jag ska ta ut min ledningsgrupp på middag ... 2.500 ord på fredag kanske? Då håller jag samma takt som Stephen King. Som inte gör annat än skriver hela dagarna. Men nu snackar vi fredagskväll och det är inte riktigt samma sak.
Jag har en stark känsla av att det lutar åt 3 500 ord i helgen istället.
Återkommer.
Ja, jag vet att detta inlägg är 227 ord långt.

Inga kommentarer: