måndag 2 januari 2012

En dag då jag inte skulle gjort någonting

Jag såg Stjärnorna på slottet igår. En hjärnprofessor hade bjudits in för att tala om vikten av att ibland göra ingenting. Det är nämligen då som hjärnan kör systemuppdateringar och rensningar. Det kan den inte göra medan den jobbar och stressar. Ganska logiskt när man tänker efter. Om man nu tar sig tid att tänka efter vill säga.
Det gjorde jag igår kväll, tänkte, och insåg att varken min arbetsplats eller mina medarbetare skulle duka under om jag höll mig därifrån denna vecka också. Vem vet, de kanske t.o.m. tycker att det är riktigt avstressande att slippa se mig?

Idag har jag alltså inte gjort någonting. Eller så här. Först gjorde jag inte så mycket, sedan åkte jag in till stan. Där råder reatider. Jag säger bara: r.e.a.t.i.d.e.r. Och fler än jag hade tydligen bestämt sig för att stanna hemma från jobbet ...
Egentligen åkte jag in till stan med ett enda syfte - att köpa nya underkläder. Ni vet - nytt år + nya underkläder = nytt liv. Typ.

Jag provade en miljon bh:ar och upptäckte att jag var tvungen att gå upp en storlek. Ganska trevligt i och för sig. Tyvärr visade den obarmhärtiga provhyttsspegeln att det inte bara är bysten som växt. Jag får lov att vänja mig vid att jag har gått från att vara en spinkis som sliter ut kläderna inifrån till ... normal.

Fötterna har dock inte växt utan envisas med att kräva skor i storlek 35. Denna modell fanns på Jerns, och de är nu mina. Något måste en stackars kvinna trösta sig med. Ett par stickade klänningar från Esprit slank också ner. Inget av det jag handlade var på rea men det tänker jag inte berätta för T.

Bäst att jag återgår till att göra nästan ingenting.

4 kommentarer:

Rose-Mari sa...

Känner igen syndromet. Rea betyder ju inte rea på alla plagg och framför allt inte de som passar bäst :-)

Annika Estassy sa...

Precis! Men det är än värre när man upptäcker att de kläder man köpte precis före jul är nedsatta med 50% ...

Pia sa...

Wow vilka snygga skor!
Du hittar Du!
Jag får hålla i mig själv för att inte "hitta" en massa både på rean och till ordinarie pris just nu, men det är ju lite typiskt så här efter jul när man ändå har ett stort hål i plånboken... :/

Råkade förresten ut för just det där med 50%! Surt sa räven...

Annika Estassy sa...

Sur man blir! Ja, kassan är skral så här efter jul men fakturan kommer lagom till nästa lön. ;)