lördag 28 januari 2012

Redigerar lite

Textsidor som jag skrev för flera veckor sedan ska nu skickas iväg till min lektör. Jag tar på mig redaktörsglasögonen, och med blyertspennan i högsta hugg läser jag mina ord. Ändrar vissa formuleringar, upptäcker upprepningar, undrar vad Elisabet ska tycka om min text. Så tar jag fram bunten som hon redan gått igenom och ser en kommentar jag missat. Den står redan på första sidan: "Start: exceptionellt".
Om jag bara fick ändan ur skulle jag sluta redigera nu och försöka se till att också slutet av min berättelse blev exceptionellt. Att det ska vara så svårt att komma igång ...

6 kommentarer:

Ingerun sa...

Visst är det så mycket lättare att börja. Jag har ett antal kapitel 1 i byrålådan...:)

Annika Estassy sa...

Oh ja, att börja är alltid lättare! Jag har kanske 1600 ord kvar att skriva men det är viktiga ord och just nu surrar de runt i huvudet och vill inte landa riktigt. Dock är redigeringen klar!

Myra Windahl sa...

Jag håller på att redigera kapitel tre nu... Hoppas att kapitel 1 håller och är exceptionellt för nu ändrar jag resten av boken i samma anda. Samtidigt inväntar jag en kapitel ett analys som ska ge mig svar på hur första kapitlet håller. Sista kapitlet är än så länge lamt och utan knorr men det är ett senare problem. Mycket senare.

Annika Estassy sa...

Spännande Myra - har du skrivit klart råmanuset alltså? Eller gör du som jag, dvs redigerar samtidigt som du skriver?

Myra Windahl sa...

Jodå jag har hela boken klar och den vann Månadens Manus förra året på kapitel1 så helt genom usel är den inte. Men lektörsläsningen jag vann sa att den nog var lämpligare för scenen än som bok så nu håller jag på och jobbar om allt.

Måste säga att jag tycker att det blir mycket bättre. men mina karraktärer krånglar, byter karraktär och så vidare. Men att skriva är betydligt mer spännande än att se på TV! Alltid händer det något oförutsett...

Annika Estassy sa...

Ja, så är det Myra. Lycka till med redigeringen!