lördag 18 februari 2012

Stör ej - maken slukar mitt manus


I flera kvällar nu har han hållit på - läst och begrundat. Han pratar om mina karaktärer som om de vore vänner eller grannar. Han skriver små kommentarer i marginalen. Han skrockar och skrattar ibland. Jag undrar så vad han tycker.  Borde inte fråga men kan inte låta bli. "NÅ, VAD TYCKER DU?!" säger jag.
"Ser du inte att jag läser", säger T. "Sluta, stör mig inte nu."

6 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Gud, vad spännande.
Jag gjorde det komplett helgalna att skicka mitt manus till Bra Böcker utan att någon hade läst det innan.
Det är inte att rekommendera.

Annika Estassy sa...

Hur gick det? Var det BB som gav ut din bok? #noll koll
By the Way - jag vill ha ett signerat ex av din bok.Mejlar dig ...

Åsa Hellberg sa...

Ja, den kommer på BBB i maj.
Den första gav jag ut på Kalla Kulor, och den hade lästs av flera innan jag skickade in manuset.
Det är klokt:)

Ps, kan du inte ta bort ordvereifieringen? För oss med svaga ögon är det nästan omöjligt att få till orden:)

Annika Estassy sa...

Då var det ett bra manus du skickade in! :)

Katarina sa...

Vilken gullig make, han ser verkligen koncentrerad ut. Det måste vara värdefullt att ha någon som är redo att läsa och granska ens text så noga. Kul. :) Och det där om att ha någon som pratar om ens karaktärer som om de vore vänner - det är min dröm. :P

Annika Estassy sa...

Han gillar relationsberättelser, ovanligt för en man kanske. :)