torsdag 1 mars 2012

Här har ni en visionär

En vecka sedan jag skrev ett inlägg senast. Jag har ägnat dagarna åt att jobba. Som vanligt. Som alltid. Och så har jag varit på ledarskapsutveckling och personlighetstestat mig. Igen. Myers-Briggs denna gång.

ENTP - det är min bokstavskombination. En visionär som ofta blir chef över andra människor men ibland framstår som opersonlig. Visionärerna använder sitt analytiska sinne för att bedöma hur människor passar in i deras projekt snarare än hur deras projekt påverkar människor. Inspiration anses viktigt och visionären följer den djärvt in i alla slags projekt och äventyr. De är idéstarka, duktiga på att klara sig själva och framstår ofta som mycket intelligenta samtidigt som de har lätt att ta människor. När de är som bäst har de kraften att inspirera människor och utmärker sig som mycket insiktsfulla, på gränsen till andligt visa.

Jag, andligt vis? Ha ha ha!

Mina svaga punkter är att jag kan "förlora mig" i modellen och glömma bort aktuella situationer och detaljer. Jag kan vara konkurrensinriktad och inte uppskatta andras bidrag. Riskerar att arbeta för hårt och bränna ut mig. Anpassar mig inte alltid så bra till vedertagna tillvägagångssätt.
Hélas, allt detta är sant. Jag är en riktig vinnarskalle, jag är dålig på att ge feedback och måste få göra på mitt sätt. Och detta med att bränna ut sig tänker jag inte kommentera.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag tror att jag gjorde samma test, när jag jobbade som produktchef.
har du skickat ditt manus?:)

Annika Estassy sa...

Vilken bostavskomb. fick du, minns du?
Nix, jag lät tanken styra över intuitionen där och bestämde mig för att redigera lite mer. Men nästa vecka är det dags. Förlaget är förvarnat...