onsdag 14 mars 2012

Manusrespons, läsning och vila

Idag kom näst sista manusresponsen från min coach. Bra synpunkter som vanligt, hon sätter alltid fingret på vad jag behöver fundera över. En scen som jag gillar är hon t.ex. tveksam till eftersom den inte för berättelsen framåt. Attans också.

I övrigt tycker hon att dialogerna hon fått senast är finfina. Mättade. Jag gestaltar tydligen bra och det finns en fin humor i berättelsen, av den tragikomiska sorten. Jag frågar henne om hon får en relation till mina karaktärer. Hon svarar att hon definitivt är kompis med dem. De har alla sina egna röster, hon ser dem framför sig och önskar att hon kunde teckna dem åt mig.
Jamen, det var ju inte så tokigt det där.
I morgon skickar jag henne de femton sista sidorna i manuset.

Annars gör jag inte så mycket med mitt projekt just nu. Låter det vila, mogna. Också jag vilar under tiden. Läser andras berättelser, inspireras. Av Sommarhuset av Anna Fredriksson till exempel, en mycket fin skildring av sorg, syskonrivalitet och komplicerade relationer. Det tog en stund för mig att komma in i den, tyckte den var lite tråkig i början, men sedan kunde jag inte sluta läsa.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Vad är det för bok du har skrivit. Genre?

Annika Estassy sa...

Feelgood, underhållning, drama, romantik ... Välj det som passar dig bäst! :)