tisdag 6 mars 2012

Mitt manus, egenutgivarnas gul tre skilling banco?

"Blir du ledsen om ditt manus aldrig blir antaget av något förlag?" frågar mig T och se lite orolig ut. Han föreställer sig säkert hur jag ligger där deprimerad och hålögd och oförmögen att resa mig igen.

Svaret är nej, det blir jag inte. Besviken, ja, men inte ledsen. Jag är för krass och pragmatisk för det. Om ingen i hela världen vill ge ut mitt manus, beror det förmodligen på att ingen i hela världen ändå skulle vilja läsa det. Utom möjligen mamma då.
Jag kan alltid låta trycka upp ett enda exemplar och hoppas att det blir egenutgivarnas variant av gul tre skilling banco. För inte blev världens dyraste frimärke världens dyraste frimärke p.g.a. att det är perfekt. Nej, det är värt typ 15 miljoner kr därför att det är misslyckat.
Hum ...

3 kommentarer:

Boktjuven sa...

Hihi :)

Anonym sa...

Du inser att inte bara din mamma utan även jag skulle läsa ditt manus med entusiasm?

Annika Estassy sa...

Nej, nej, bara 1 bok, 1 läsare annars sänker ni värdet på det ju!