tisdag 10 april 2012

Dessa rackare till utropstecken

Ikväll har jag tagit bort 14 stycken utropstecken från mitt manus. 21 stycken kvar och får så förbli tills redaktörskompisen sagt sitt.
Undrar just när det blir, hon har ju haft hela påsken på sig att läsa ju! Kära M, du sitter väl inte och slaktar min berättelse, va? Please ...

6 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Om du har en bra dialog, vilket jag är säker på, så behöver du inga utropstecken. Eller så kan du ju alltid lägga till "ropade hen" om inte det som sägs är tydligt nog:)

Åsa Hellberg sa...

"Ja, men du behöver väl inte skrika", kan du ha in nästa mening:)

Kati sa...

Läser just nu en bok av Hemingway och han snålar inte på utropstecknen minsann! På flera ställen är det fler än ett på samma sida!
Jag tror det där är något slags nymodighet, annars skulle väl även han fått bannor för sitt bruk av dem? Har du någon aning om hur många man kan "kosta på sig" per manus utan att bli hånad? :)

Annika Estassy sa...

Tack Kati!
Ser du Åsa - jag är en Hemingway. Ha!
Fast tack för tipset om det där med att skrika ... (Och bara 2 st ! - ja, eller 3 nu då)

Kati sa...

Jag undrar om de gamla mästarna använde dem istället för att skriva "ropade hon" eller dylikt... Många av dem använder ju inte så många 'dialog tags'. Vet inte vilket som anses bäst i dag.

Annika Estassy sa...

Så är det naturligtvis, att stilen förändras med tiden. De gamla mästarna skulle säkert få dåndimpen om de såg dagens texter. För att inte tala om kommateringen ...