onsdag 11 april 2012

En egen skrivargrupp är lyx

För tillfället skriver jag inget. Inte redigerar jag heller. Det enda jag gör är väntar. Väntar på feedback.

Jag avskyr att vänta, tålamod har aldrig varit min starkaste sida. Inte verkar jag lära mig att bli bättre på det heller, väntandet.

Därför ger jag respons på andras texter istället. Vi är nämligen åtta skrivande kvinnor som lärde känna varandra på Facebook och som sedan i höstas träffas varannan vecka på Amy's fik vid Fridhemsplan. Ibland kommer alla, andra gånger saknas några. Men träffas gör vi och däremellan håller vi kontakten via vår hemliga Facebookgrupp och vårt forum där vi lägger upp våra texter, tips, kommentarer från våra lektörer m m. Där är högt i tak, frispråkigt och ärligt.

En egen skrivargrupp är lyx, helt enkelt. Och hjälper mig att stå ut med väntandet.På bilden saknas Lotta, initiativtagare till att skrivgruppen bildades.

9 kommentarer:

Kati sa...

Det verkar vara en underbar idé, jag har tänkt samma tanke själv ett tag. Feedback och konstruktiv kritik är ovärderlig.

Annika Estassy sa...

Bilda en Kati, nu genast!

Åsa Hellberg sa...

Men, vad smart.

Annika Estassy sa...

Så slipper ens övriga vänner höra tjatet om skrivandets alla vedermödor.

Evas blogg sa...

Det är underbart med en skrivgrupp. Den jag har varit med i under tio år lade ner i januari. Ingen av oss är inne i någon skrivprocess just nu och de flesta har för mycket med sina jobb. Men vem vet, det kanske blir något nytt i framtiden.

Annika Estassy sa...

Jag hoppas, Eva, att du snart kommer igång med en skrivprocess igen.

Evas blogg sa...

Ja det hoppas jag också. Just nu målar jag inför en utställning och då finns inga ord i mitt huvud, bara bilder.

Annika Estassy sa...

Men bilder är också berättelser. Orden kommer när de är meningen att de ska komma.

Evas blogg sa...

Så sant. Vad som är roligt med kommande utställning är att en av mina skrivarkompisar skriver dikter till mina bilder. Så fort jag har målat en bild mailar jag över den till henne. Alltid lika roligt när jag sedan får dikterna.