söndag 1 april 2012

Snöat in mig på feelgood

Jag tänker mycket på feelgood just nu.
Läste in mig på genren innan jag satte igång med mitt eget projekt, kanske lite för mycket faktiskt. För sanningen är att för mycket feelgood får mig till slut att längta efter berättelser med mer tuggmotstånd. Lagom är bäst, som alltid.

Idag var vi på bio T och jag och såg Hotell Marigold. En affisch som skriker feelgood, fantastiska skådisar och en lagom dos exotism - oemotståndligt, eller hur? Och visst var gestaltningen underbar, med crème de la crème av brittiska skådespelare, miljöerna förföriska och vemodet precis lagom vemodigt. Handlingen var söt och förutsägbar, precis som det ska vara. Men samtidigt satt jag där och önskade mig lite mer tuggmotstånd. Större gester, tyngre konflikter. Men hade det i så fall inneburit att feelgood-känslan försvunnit på kuppen?

4 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Nej,det tror jag inte. En film som jag tycker har mycket feel-good är Little Miss Sunshine och den saknar minsann inte tunga konflikter. Har du sett den?

Annika Estassy sa...

Visst har jag det, flera gånger t.o.m.! En underbar rulle. Samma sak med en annan favorit, Sideways.

Anonym sa...

en kollega till oss har översatt DVD versionen :)

johan

Annika Estassy sa...

Spännande ... Who?