onsdag 27 juni 2012

En dokumentär att se fram emot, den om Woody Allen

Jag var nog 16 år första gången som jag kom i kontakt med Woody Allen. Det var när Annie Hall hittade till biografen Rio i Ljusdal och jag såg filmen tillsammans med en kompis som gillade att klä sig som Diane Keaton i filmen. Jag tyckte att hennes klädsmak var hemsk och jag tyckte filmen var obegriplig.
Sedan blev jag äldre.
Jag hat/älskar Woody Allen. Älskar när han motsvarar mina förväntningar och hatar när jag lämnar biografen besviken. Det är nog så det är med honom, upp som en sol vissa gånger, ner som en pannkaka andra.
På fredag har Woody Allen: A Documentary biopremiär. En film om Woody Allen men inte av honom, en film som följer honom under 1,5 år av hans liv. Jag har sett en snutt och fastnade direkt.
Tänk er - mannen började skriva när han var 16 år gammal, på samma Olympia som han fortfarande använder sig av, 70 manuskript senare ...

2 kommentarer:

Anonym sa...

mannen som gifte sig med sin dotter.....


johan

Annika Estassy sa...

Med sin frus adoptivdotter. Ja, plump i protokollet där.