onsdag 8 augusti 2012

Genvägar är inte alltid bra vägar.

Nej sommaren är inte slut. Det spelar ingen roll att det lynniga vädret får oss att klä på och av oss stup i kvarten - augusti är och förblir en sommarmånad.
För övrigt har jag kommit igång med skrivandet igen. Kompletterande stycken, scener och kapitel rullar ut sig, en röd matta av nya ord. Jag läser högt för T allteftersom jag skriver. Ibland gillar han skarpt, ibland gillar han ... mindre. Jag blir sur när han ogillar, kastar onda ögat på honom men tvingas till slut inse att han har rätt - jag kan inte ta genvägar, välja enkla lösningar. Inte om jag vill att berättelsen ska bli bra. Och det vill jag ju.

2 kommentarer:

Ebba Range sa...

Låter bra med T:s kommentarer och att inte komma undan den lätta vägen. Bara att slita och fortsätta ...

Kati sa...

Låter perfekt att ha ett bollplank medan man skriver. Att få direkt-feedback och genast se hur det man skriver ger för reaktion.