onsdag 22 augusti 2012

Mitt manus är ingen bebis

Så, vad händer i mitt liv just nu?

Jo, jag fortsätter att arbeta heltid på Studieförbundet Vuxenskolan. Terminen har startat, det är fullt ös, problem och katastrofer varje dag men jag gillar det!

Jag jobbar vidare mot mitt mål att väga jämt när jag fyller jämt. Utan att träna, annat än vardagsträning. Vet ni hur sjukt mycket man måste träna för att förbränna en enda ynka kanelbulle? Så jag låter bli att äta kanelbullen istället.

Mitt manus är ivägskickat till Kabusa. Och till andra ställen. Jag frågade helt enkelt om det fanns fler som skulle kunna tänka sig att läsa det och se - det fanns det. Ganska många faktiskt. Såväl stora som mindre.
Om det känns tomt och konstigt och ångestfyllt när min "bebis" lämnat boet? Inte alls. Jag har aldrig betraktat mitt manus som någon bebis utan som ett jobb som jag var tvungen att göra och som nu är gjort. Ett roligt jobb förvisso, kanske världens roligaste, men mitt manus är inte JAG. Om ingen gillar det är det inte MIG de ogillar. Bara mitt jobb. Och ett jobb kan alltid göras om och göras bättre, till skillnad från bebisar.

9 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Bra jobbat! Lycka till! Jag ser fram emot att få öppna din roman och läsa den.

Åsa Hellberg sa...

Bra tänkt, Annika, både med bullar och ungar.

Kati sa...

Sund inställning tycker jag. :)

Anonym sa...

Jag är jättenyfiken. Hur då frågade och de ville läsa? Hur kommer man ens till det steget?
Jag håller alla tummar jag har för bebisen. Manusbebisen, alltså!

Annika Estassy sa...

Pitchade helt enkelt, Eva, och frågade om de ville läsa nu senare eller inte alls. Ett förlag ville inte läsa alls eftersom de skulle sluta med svensk skönlitteratur, övriga ville läsa nu, dvs så snart de hinner. Bara att hoppas att de inte blir besvikna.

Ebba Range sa...

Bravo Annika! Heja Kabusa om de vill ge ut din bok!

Rose-Mari sa...

Sund inställning. Lycka till!

Anonym sa...

Jag kan ju inte släppa det.. Hur fick du pitcha? Mailade och frågade? Knackade dörr? Kontakter?

Annika Estassy sa...

Delvis kontakter men annars mejlade jag. Kabusa pitchade jag för IRL, i Göteborg.