söndag 12 augusti 2012

Mitt sommarlov

Mitt sommarlov är slut.
Inte en enda dag återstår av det.
Även om jag varit anträffar under hela min semester, läst mejl, attesterat fakturor, svarat i telefon och fattat beslut jag önskar att jag sluppit fatta, har jag befunnit  mig någon annanstans än vid skrivbordet på Eriksbergsgatan. Jag har istället periodvis varit på Vätö, i Frankrike och uppe i Hälsingland. Jag har umgåtts med människor som får mig att må bra och pysslat med det jag envisas med att kalla för trädgård men som mest liknar en vildvuxen naturtomt. Jag har solat, badat, ätit gott men nyttigt, rört på mig och - faktiskt - gått ner i vikt. Inget som syns men som känns.
Och så har jag läst mycket samt redigerat och skrivit en hel del.
Jag är stolt över mitt manus och ser fram emot att snart få skicka in det till Kabusa. Övriga förlag får vänta ett tag till, de har ändå alldeles för mycket att göra just nu för att orka ta sig en titt på det.

Mitt bidrag till Hemmets Veckotidnings novelltävling postas i morgon. Jag skrev det i ett rus igår kväll och natt, redigerade det idag. Två testläsare har fått tycka till och oavsett om HVT gillar den eller inte, vet jag att det jag skrivit är bra. Jo, det är osvenskt att säga så men så är jag bara svensk till hälften också.

Så, vad händer nu? Förutom en fullspäckad hösttermin, menar jag. Min möteskalender är förresten skrämmande full redan.
Jag brukar säga att man ska alltid se till att ha någonting att se fram emot, små etapper i livet som fyller en med glädje och energi.
Allra närmast i tiden väntar ett releaseparty. Det handskrivna kuvertet låg i brevlådan när jag kom hem idag. Det är Simona Ahrnstedt och Damm förlag som bjuder in till fest för att fira Simonas nya Romance Betvingade. Heja Simona, du är en förebild för många av oss som kämpar med att förverkliga författardrömmarna!

Lite senare fyller jag jämnt. Otroligt jämnt. Den dagen ska jag fira genom att vara ledig, och då menar jag l e d i g. Jag kommer inte att svara på några jobbsamtal, inte heller läsa några jobbmejl.  Det blir mitt lilla sätt att fira på, tillsammans med en god middag på en krog nära oss.

Dagen efter sätter jag mig på tåget och åker iväg till bokmässan i Göteborg där Vuxenskolan har en egen monter. En kombination av business och pleasure kan man säga.

So far so good. Jag ska nog se till att det blir fler saker att se fram emot innan vi växlar över till 2013. Tänk till exempel om T och jag skulle rymma till ett varmare land i jul och nyår ... Kan vi det? Vågar vi det?

9 kommentarer:

Ninas skrivarlya sa...

Vad roligt att du också ska på Simonas release. Då kanske vi springer på varandra där. :)

Ann-Sofie L sa...

Hej Annika! Sommaren verkar ha varit mycket fin. Jag inspirerades av det du skrev och skickar in till HVT. En gammal grej som jag redigerade. Vi ses den 30. Ska V-E-R-K-L-I-G-E-N försöka komma ihåg boken. Om det fortfarande är aktuellt?

Annika Estassy sa...

Ha ha Anna-Sofie, ja, ta med dig boken!
Nina - det vore grymt om vi kunde växla några ord med varandra!

Annika Estassy sa...

Förresten Ann-Sofie - lycka till med tävlingen!

Kati sa...

Nej, snyft. Slutet på somarlovet! :( Hoppas din höst blir givande, på alla sätt. Och det där med vinterresa låter ju helt perfekt. Vem vill inte fly schweden på vintern?

Åsa Hellberg sa...

vad kul Då ses vi! Och ja, det är klart att du vågar åka bort.

Annika Estassy sa...

Hurra, Åsa! :)

Annika Estassy sa...

Visst vore det skönt att åka bort, men julen är så förbaskad helig!

Kati sa...

Åk i mellandagarna då, och stanna borta över nyår. Fast det kanske är för kort tid?