söndag 9 september 2012

I natt drömde jag om Dag Öhrlund

Jag drömde om Dag Öhrlund i natt. Jag drömde att han hade läst början till mitt monster till novell och peppade mig att förvandla den till en roman istället. "Sluta genast upp med att skriva de där fåniga novellerna och feelgood berättelserna", sa Dag i min dröm. "Det är så här du ska skriva, rått och utflippat. Det här är så skickligt gjort, de där bakåtblickarna som du smyger in, dina perspektivbyten och hur berättarrösterna skiftar. Drivet, spänningen, alla trådarna du väver samman ... Wow, säger jag bara."
Det var en besynnerlig men inte helt oangenäm dröm. Kanske att jag sticker min novell i handen på Dag när Bra Böckers bjuder på releaseparty näst nästa vecka.
Eller så låter jag bli.

4 kommentarer:

Kati sa...

jamen gör det. det tycker jag absolut. Du kan ju alltid hänvisa till den där drömmen, då kan han ju inte vägra eller hur? ;) och bry dig inte om ifall du framstår som ett nutcase, hihi. alla vet ju att författare är lite galna...

Annika Estassy sa...

Jag föredrar att tro på det Dag tyckte i drömmen framför att möta verkligheten. :)

Anne Jonsson sa...

Absolut tycker jag du ska haffa Dag Öhrlund och sticka till honom din novell. Berätta om din dröm så tar han den säkert! Han skulle nog uppskatta en sådan sak, det tror jag!
Lycka till!

Annika Estassy sa...

Tack Anne men jag ska nog inte göra det. Önskedröm är inte samma sak som sanndröm ...