måndag 15 oktober 2012

Bättre tur nästa gång?

När förlaget jag skickat mitt manus till svarar att flera på förlaget läst och att de tyckte mycket om det jag skrivit, ja, då känns det faktiskt rätt så okej att förlaget ändå refuserar. Då känns det som att jag inte är helt fel ute med mitt skrivande, att jag är något på spåret. Nästa gång så ...

17 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Trist med refusering, men fantastiskt med fin respons! Härligt! Snart så...!

Rose-Mari sa...

Nästa ställe kanske... ?

Annika Estassy sa...

Vem vet ... :)

Ebba Range sa...

Inte illa alls - go for it någon annanstans - då smäller det till ska du se!

Kati sa...

jag håller med anneli, synd på refuseringen men som du säger är det ju verkligen ett bra tecken att de tar sig tid att ge en sådan respons. Du är helt klart på rätt väg. :)

Åsa Hellberg sa...

Det är då man skickar till fler förlag, men det har du väl redan förstått hoppas jag?

Annika Estassy sa...

Jadå! Men det verkar råda en viss turbulens i branschen och vara tufft för många förlag. Gissar att de är än mindre benägna att satsa på okända kort. Men, vem vet, som sagt ...

Ingerun sa...

Det låter ändå super att få fin kritik. Gav de några synpunkter på vad som inte var bra också eller lät det mer slutgiltigt?

Det där med att det är turbulent i förlagsbranschen, vad baserar du det på? Det måste iallafall vara oerhört svårt att få ett förlag att gå ihop.

Annika Estassy sa...

Det var ett litet förlag som svarade och de hade inga möjligheter att ge ut allt de ville ge ut. Annars tänkte jag på BBB som slutar med svensk skönlitteratur, att folk sägs upp plötsligt, dålig lönsamhet, att utgivning av mellanlitteraturen - den som tidigare var stommen i katalogerna - minskar, jakten på storsäljarna ...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det är bara att resa sig upp, skaka ut kjolarna - som Ulla Isaksson sa - och gå vidare. Skicka snabbt till flera förlag! Kram!

Annika Estassy sa...

Kjolarna är skakade Eva! :)

Kati sa...

Ja, jag har också hört att det är en svår period just nu. Har hört om flera förlag som slutar anta debutanter för att bara ge ut utländsk litteratur i svensk översättning(av redan etablerade författare), vilket ju känns lite nedslående.
Men vi ger oss inte, eller hur?

Annika Estassy sa...

Klart vi inte gör,Kati! :)

Åsa Hellberg sa...

Bara en notering: Bra Böcker slutar med all skönlitteratur, inte bara svensk.

Annika Estassy sa...

Synd!

Kati sa...

Åsa: jesus, ännu värre! :o

Åsa Hellberg sa...

Kati; det är inte så konstigt om man vet bakgrunden.