torsdag 4 oktober 2012

Sonjas hemlighet - en ny gräddtårta

Åsa har gjort det igen.
Bakat en smarrig gräddtårta alltså. Det är bara för den som är sugen på underhållande underhållningslitteratur att smaska i sig.
Jag var lite fundersam när jag började läsa - skulle Åsa verkligen lyckas få snurr på fortsättning av berättelsen om de tre väninnorna Rebecka, Maggan och Susanne som en dag ärver miljarder efter Sonja, den fjärde medlemmen i deras kvartett? Eller skulle det bli en seg råtta, en trist repris av den smakrika Sonjas sista vilja?

Sonjas hemlighet är vare sig trist eller seg. Oj vad det händer saker i den! Vi får stifta bekantskap med nya färgstarka karaktärer och en intrig tar snabbt form. Vad hade Sonja egentligen för sig i sin glada ungdom? Varför vill inte Edith prata om henne? Kommer kärleken mellan Julie och Benny att överleva? Ska Kicki och Fredrik någonsin lyckas få till det igen? Tänk om någon dör ...
Tempot är högt, scen- och kapitelväxlingarna många. Jag sträckläser boken, känner mig nästan lite andfådd emellanåt.
Efter att ha slukat i mig den sista biten av Åsas tårta, slickar jag av grädden från fingrarna, torkar mig om munnen och bläddrar i almanackan.
När var det nu igen som den tredje delen skulle bli klar?

4 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Men Åh, men åh, men åh!!!!
Tusen tusen, tack. Om du visste vad glad jag blir!

Annika Estassy sa...

Välförtjänt!

Åsa Hellberg sa...

Jag har varit så nervös. Nummer två är läskigt. TACK!

Anneli Stålberg sa...

Jag ska också snart smaska på den tårtan! :)