lördag 17 november 2012

Recykla eller skriva om?

När jag nu kastat mig in i novell- och följetongbranschen, inser jag vad som brister i mitt romanmanus. Jag borde skriva om det.
Samtidigt tänker jag att vi alla är barn i början och att det kanske är bättre att jag lägger energi på att skriva vidare på mitt andra manus istället.
Men mitt första romanmanus innehåller flera underhållande sidoberättelser jag skulle kunna göra om till kortromaner.
Recykling, typ.

På måndag ska jag träffa en redaktör som läst hela manuset i sitt nuvarande skick och som ska ge mig feedback. Vi får väl se vad hon tycker om mina tankar på att slakta och återanvända.
Och på onsdag åker jag till Göteborg för att pitcha för Kabusa igen. Denna gång blir det självaste förlagschefen som tar emot.
Därutöver har två mindre förlag sagt sig vilja läsa manuset.

Alltså, jag vet inte. Recykla eller skriva om, det är frågan.

8 kommentarer:

Kati sa...

Lyllos dig som har intresserade förlag. Det måste väl anses vara en MYCKET bra början. :)) Lycka till på pitchen, förresten, det låter ju jättespännande. Det och feedbacken.

Annika Estassy sa...

Förlagen tycker att det låter som en intressant berättelse men om den sedan motsvarar deras förväntningar är en annan sak ... Jag träffade Kabusa i februari men den redaktören som jag då hade kontakt med och som gav mig en positiv refusering har slutat. Nu får jag en ny chans alltså. :)

Hanna Lans sa...

Jag var på Kabusa i våras med ett riktigt grovmanus. Hann inte färdigt med något till denna gång. Lycka till till dig!

Kati sa...

Tjohooo! har du ändrat på något sedan dess och hur långt kom du sist? Läste de den?

Annika Estassy sa...

Tack Hanna!

Annika Estassy sa...

Kati - jo, hon läste, gillade men ville att jag skulle jobba mer på manuset (skickade in en grov version) eller skicka in någonting helt nytt om jag hade. Sedan slutade hon som sagt.

Ebba Range sa...

Spännande liv du lever just nu. Najs!
Själv har jag just börjat dissikera en äldre manus - skalar bort massor och lägger till en hel del annat. Vansinnigt kul.

Annika Estassy sa...

Ebba, det där med att låta en text vila ordentligt är inte dumt alls!