onsdag 26 december 2012

Idag är en annan dag

Klockan är inte ens sex på morgonen när jag vaknar och kliver upp. Ingen annan hemma är vaken, inte ens hunden. Bra. Jag tänder granen, adventsstjänorna och stearinljusen. Sätter mig i soffan med min manusbunt.
Vrider på huvudet och ser på det vita mörkret utanför fönstren.  Det snöar inte längre.
Då så.
Bara att sätta igång.
Jag har en deadline att hålla, den 7 januari ska förlaget ha tillbaka mitt redigerade manus. Någon förväntar sig att jag ska göra mitt jobb och hålla den fastställda tidsplanen, att jag ska ta mig en funderare på föreslagna kompletteringar. Nej, jag behöver inte strukturera om, min förläggare har läst mina båda manusversioner och gillar nummer 2 bättre. Puh!
Inte heller behöver jag stryka och ändra, det har jag tydligen klarat av bra själv. För bra kanske för nu vill min förläggare att jag ska fördjupa en av karaktärerna och visualisera några av dialogerna mer.
Jag läser hennes anteckningar, tänker, gillar inte riktigt alla kommentarerna.
Tänker lite till.
Kommer på att jag skulle kunna göra så här istället, det borde hon bli nöjd med ...
Ja, så får det bli.
Godmorgon Annandagen.

2 kommentarer:

Nina sa...

Jag hade hoppats få börja skriva på mitt nya manusprojekt i juldagarna. Inte blivit av än, för mycket släkt som vill umgås. Men om några timmar åker de hem.
Då så!

Lycka till med redigerandet!

Ingerun sa...

Roligt med någon annan som bryr sig om sitt manus, men kanske lite jobbigt att man inte helt själv kan välja vad man skall ta hänsyn till.