fredag 4 januari 2013

En annan värld

Märklig vecka. Det är fredag men det känns som måndag och jag är stressad för på söndagskväll ska jag mejla in mitt redigerade manus till min förläggare. Har ni hört det förut?

Jag har fixat det hon ville att jag skulle fixa plus lite till. Nu ska jag läsa igenom hela alltet. Än en gång. Eftersom jag är ett kontrollfreak som dessutom lider av prestationsångest, en oslagbar kombination om man gillar Novalucid.
Detta är inte klokt, hur många gånger har jag väl inte filat på mina formuleringar? Stoppat in ett litet ord som förstärker, tagit bort ett annat som inte tillför något? Säkerligen kommer absolut ingen att märka skillnaden.

Jag är glad att jag kan byta värld, ta blå linjen till Kungsträdgården, promenera mot Humlegården och Eriksbergsgatan där vår arbetsplats ligger. Där väntar konkreta arbetsuppgifter och där har vi en öppen spis som inte går att elda i, hissar som trilskas, obefintlig ventilation och en massa fakturor som gör stora hål i vår kassa. Men där finns även arbetskamrater som får mig att skratta och ett angeläget folkbildningsuppdrag.
Vårterminen har börjat och den är välkommen.

3 kommentarer:

Anna I sa...

Vill bara påpeka att sotaren faktiskt sagt att det går att elda i den där spiser :)

Det är bara en väldigt kort pinne att öppna den med först så man kan bli lite smutsig.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Annika, det är viktigt med sammanhang och arbetskamrater... du vet att jag kan sakna det. Och dessutom: ju mer jag har att göra desto mer hinner jag.

Annika Estassy sa...

Anna - elda du i den och se vad som händer ... :)
Eva - jag brukar tänka på det du sagt. Ofta. :)