söndag 3 februari 2013

Klar på riktigt!

Jag har redigerat klart och nu är Solviken så bra som den kan bli. Efter att jag skickat manuset till förlaget ikväll, finns ingen återvändo.
Det som återstår är tre korrekturvändor. Men då kan jag inte börja flytta på stycken eller lägga in fler inre dialoger eller skapa nya scener. Det är för sent för det och det känns underbart skönt att äntligen kunna sätta punkt. För jag känner mig faktiskt helt klar, och har ingen ångest över att det kanske skulle gå att ändra på en liten formulering någonstans. Det gör det säkert men jag tror inte att det skulle spela någon roll för berättelsen i stort. Texten skulle bli lite annorlunda men inte bättre.
Den 11 februari 2012 var ett annat historiskt datum. Då hade jag skrivit ner hela Solviken.
Det har alltså tagit mig nästan på veckan ett år att redigera färdigt min bok. Ett år! Helt galet. I och för sig pausade jag rejält i somras men ändå ... Det är obegripligt lång tid.
Nästa gång kommer det att bli oändligt mycket lättare, jag vet det.

5 kommentarer:

Kati sa...

Hurra!! Jättegrattis. Måste kännas härligt att ha det största jobbet bakom sig.

Ingerun sa...

Roligt!

Annika Estassy sa...

Det känns f a n t a s t i s k t. Varken mer eller mindre.

Nina sa...

GRATTIS!
Ser fram emot att läsa slutresultatet.

Anneli Stålberg sa...

Ett stort YAY på det!!