fredag 26 april 2013

Ytterligare en arbetsvecka att lägga till handlingarna

Som chef får jag lön för att vara boxningsboll också. Det liksom ingår i jobbet att bli pucklad på. Den som tar saker och ting personligt och inte orkar resa sig efter slagen bör jobba med annat. Jag vet många chefer, duktiga chefer, som mår otroligt dåligt av att ständigt bli ifrågasatta samtidigt som de aldrig har någon som stöttar dem i deras arbete. Undra på att många unga absolut inte vill bli chefer
Sorgligt, tycker jag, denna ständiga hetsjakt på chefer.
Jag är chef vilket är en bra träning inför släppet av Solviken. Kom igen alla ni som hatar boken - jag kan ta det. Men jag vet var ni bor ... 

En tuff arbetsvecka är till ända. Jag har lagt mig sent och klivit upp tidigt. Varit på jobbet först av alla, ätit frukost framför datorn och löst det ena problemet efter det andra. Ett evighetsgöra. 
Nej, jag klagar inte. För konstigt nog gillar jag det hårda tempot. När sinnena skärps. När jag möts av respekt. När jag ser att jag gör skillnad. För jag vill verkligen göra skillnad. Om det sedan innebär att även vara boxningsboll - ja, då är det bara för mig att gilla läget.
Men nu är det fredag och jag tänker unna mig en skål och en klapp på axeln.
Jävligt bra jobbat, Annika.

6 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Jag har än så länge endast varit chef en kortare period, 1,5 år, men tyckte det passade mig utmärkt. Som du säger, emellanåt är man boxningboll. Men det får man ta. Just nu är jag inte chef, och det är alldeles utmärkt det också! Trevlig helg!

Åsa Hellberg sa...

Heja Annika!!

Andra intryck sa...

Heja dig! Trevlig helg!

Ebba Range sa...

Bra kämpat - du är väl värd en klapp & skål!

Rose-Mari sa...

Heja på! Jag tänker mig ibland att vara chef är att likna en leksak. Du vet en sån där som man försöker lägga ner men som alltid gungar upp igen.

Annika Estassy sa...

Tack tjejer!
Rose-Mari - exakt så är det.