lördag 28 september 2013

Bubbellördag

Och så blev det champagne och presenter och middag och jag är så glad att jag har mina nära och kära - vad vore livet utan dem?

Jag gav bort en Solviken till krögarinnan och hoppas att hon ska gilla den.
Livet är gott att leva.

Jag har skrivit idag, precis som jag kommer att göra i morgon och i övermorgon. 20.000 ord kvar att plita ner - tror jag, sånt kan man aldrig riktigt veta - innan jag har ett råmanus klart.

Ibland är jag orolig, tänker att detta med att skriva så snabbt kan väl aldrig bli bra. Men en Bonnierförläggare jag träffade på bokmässan menade att det kunde vara precis tvärtom: att skriva mot en dead-line innebär att arbeta fokuserat och att jag koncentrerar mig på berättelsen, istället för att vrida och vända på varje kommatecken och fila så mycket på texten att den till slut tappar sin själ.
Intressant tanke.

Inga kommentarer: